Projecten

Website ontwikkeling Green Energy Company

WEBSITE | DESIGN | SEO

MAB Media Portfolio project website ontwikkeling Green Energy Company

Het bedrijf Green Energy Company uit Weesp is actief als totaalaanbieder van duurzaamheid. Hun missie? Nederland verduurzamen! Ze bieden het totaalpakket, met de focus op zonnepanelen. Je ziet ze tegenwoordig op steeds meer daken liggen. Alhoewel het in het begin even wennen was aan het aangepaste straatbeeld, is het vandaag de dag compleet geaccepteerd. Sterker nog, we voelen allemaal de noodzaak om te verduurzamen en de aarde door te geven aan de volgende generaties. Wat dat betreft heeft Green Energy Company een prachtige missie gekozen. Met elk zonnepaneel dat ze installeren, wordt ons land een stukje groener. Dat maakt mijn rol als hun go-to marketingexpert nog eens extra belangrijk. Hoe meer mensen we weten te bereiken, hoe duurzamer ons kikkerlandje wordt. Daar zet ik me graag voor in!

Eerdere samenwerkingen met Green Energy Company
Voor de oplettende lezer, Green Energy Company is een trouwe opdrachtgever van MAB Media. We werken al een geruime tijd met veel plezier samen en hebben in die tijd vele toffe projecten bedacht en uitgevoerd, zoals de spectaculaire drone-video hieronder – speciaal voor de zakelijke markt – om een recent voorbeeld te noemen.

Nieuwe website voor GreenEnergyCompany.nl
Naast het uit handen nemen van het social media onderhoud, het schrijven van blogs, het plaatsen van projecten op de website en het verbeteren van de SEO-strategie begon het mij steeds meer op te vallen hoe de oude website van Green Energy Company eigenlijk beperkend werkte. Plug-ins die niet meer geüpdate konden worden, contactformulieren die niet heel gebruiksvriendelijk waren, het niet responsive zijn van de website, etc. Het werd tijd voor een nieuwe, verbeterde website met een uitstraling van nu. Niet leuk om te horen, maar wel waar. En als ik ergens om bekend sta, dan is het wel om mijn eerlijkheid. Gelukkig deelde Green Energy Company mijn mening  Het ‘oude zeer’ uit het verleden mocht op de schop. Een project waar ik maar al te graag mijn tanden in wilde zetten!

Samen met de eigenaren van Green Energy Company bracht ik alle wensen in kaart. Wilden ze iets anders dan voorheen, dan was dit hét moment. Het wensenlijstje was behoorlijk, met als belangrijkste punten:

  • een frisse en moderne uitstraling van nu (groen als hoofdkleur)
  • snelle laadtijd voor extra gebruiksgemak 
  • de dakscan (voor het verkrijgen van leads) een prominentere plek geven door heel de website heen
  • de realisatie van een werkende webshop, inclusief betalingsmogelijkheden
  • de toevoeging van het tonen van reviews 
  • mooie weergave van het complete portfolio aan projecten
  • een responsive website (het meeschalen van de website op verschillende apparaten, zoals mobiel, tablet en desktop)
En zo geschiedde! De huidige website met alle content hebben we als leidraad gebruikt en vervolgens in een compleet nieuw jasje gegoten. Een jasje wat veel beter paste. We hebben elementen verwijderd, verbeterd en natuurlijk ook toegevoegd, zoals de webshop. Na twee uitgebreide correctierondes was het zover. Het doortesten en checken van alle elementen is altijd even een pittige klus, maar als alles klopt en werkt is het een dankbare mijlpaal. De website kon na deze correctierondes eindelijk live! Een moment waar Green Energy Company en ikzelf met MAB Media ontzettend naar hebben uitgekeken. Het resultaat is de zien via www.greenenergycompany.nl. Neem zeker eens kijkje, zou ik zeggen!
 
Effecten van de nieuwe website van Green Energy Company
Een website met webshop bouwen en opleveren is natuurlijk één ding, daadwerkelijk een groei zien in bezoekersaantallen en het ontvangen van extra leads is een tweede. Met het live zetten van de website van Green Energy Company wist ik één ding heel zeker, namelijk dat dit een toename zou betekenen op alle fronten. En dat gebeurde ook! De vindbaarheid in Google nam sterk toe, het aantal websitebezoekers groeide en ook het aantal dakscans (voor het verkrijgen van leads en dus business) groeide. En deze groei zet zich nog steeds door! Het is dan ook niet voor niets dat er sinds kort een behoorlijke drukte is qua werkzaamheden voor Green Energy Company. Het bedrijf groeit! En het mooiste is: daardoor wordt Nederland steeds een beetje duurzamer. Ik zeg: missie geslaagd!
 

Afspraak inplannen?