Projecten

Copywriting krantenartikel voor Van Drunen Automatisering

Copywriting | krantenartikel | lokale media

Krantenartikel Briels Nieuwsland over Van Drunen Automatisering Brielle

Publicatie in Briels Nieuwsland - Koop Lokaal

Lokale bedrijven staan nu extra in de spotlight, zo ook in Brielle! Wekelijks verschijnt sinds de coronacrisis de 'KOOP LOKAAL'-special in het Briels Nieuwsland met onder andere verhalen van lokale ondernemers. In april 2020 was het de beurt aan mijn opdrachtgever Van Drunen Automatisering. Zij vroegen mij om mee te helpen met het schrijven van een pakkend, introducerend artikel over het bedrijf. En, dat is gelukt!

Er was ruimte voor een behoorlijke tekst van ruim 750 woorden wat een halve pagina in beslag neemt. Zo'n mooie, grote publicatie in de krant valt direct mooi op. Na een korte briefing waarin de wensen van de opdrachtgever werden besproken, maakte ik direct een aanzet voor de tekst. Veel input had ik niet nodig, want zodra mijn vingers het toetsenbord raakten, kwam een stroom aan woorden op gang. Voor een 'buitenstaander' is het soms makkelijker om over een bedrijf te schrijven, dan wanneer je als bedrijf zelf een tekst probeert te schrijven. Dat was bij deze leuke schrijfopdracht ook het geval! De letterlijke woorden van deze opdrachtgever waren dan ook: "Als ik jou wat punten geef, dan weet jij er vast wel raad mee".

Absoluut! Na twee (concept)versies en wat kleine aanpassingen door de opdrachtgever zelf, werd het artikel met foto toegestuurd naar het Briels Nieuwsland voor publicatie. Altijd een spannend moment. Het is dan wachten totdat de krant op de deurmat valt. Al heel snel was het zover! De publicatie heeft een mooie plek gekregen in de krant. Ik kon het natuurlijk niet laten om iets later ook even te informeren bij Van Drunen Automatisering naar eventuele reacties. Die waren er, en stuk voor stuk erg positief!

Het hele artikel – met handige thuiswerktips – is ook online te lezen op via: www.brielsnieuwsland.nl/nieuws/actueel/110970/-koop-lokaal-ons-ict-werk-is-cht-nooit-saai.

Afspraak inplannen?